ICHPatrimoni
Cultural Immaterial

Notícies Divendres, 31 de juliol de 2015

Curs de formació sobre el patrimoni cultural 2015/2016

El Departament de Ciències de la Formació i Psicologia de la Universitat de Florència, Itàlia, al novembre impartirà aquest curs.

Universitat de Florència
Universitat de Florència
 El Departament de Ciències de la Formació i Psicologia, a través d'una sèrie de processos de col·laboració, interdisciplinaris i intersectorials internacionals, està duent a terme un curs, ambiciós i innovador, com a part de les polítiques culturals i patrimonials. L'estructura del curs reflecteix la necessitat de connectar la reflexió científica amb la perspectiva interdisciplinària (amb especial atenció a la relació entre l'educació i el desenvolupament humà, social i ciències ambientals) .
 
El curs està relacionat amb la Unitat de Recerca del Departament de Ciències de la Formació i la Psicologia, així doncs, el curs es beneficia d’una xarxa de col·laboracions ja actives en diverses àrees: la universitat, la cooperació internacional, les convencions internacionals en matèria de patrimoni cultural, ratificades per Itàlia, i crucials per a l'evolució de les polítiques europees i internacionals.

La xarxa de contactes internacionals dins de la Unitat de Recerca dóna al curs una clara orientació a les normes internacionals, alhora que promou l'estudi i el coneixement de les experiències d'altres països d'Europa i més enllà, a través de la participació de professors i experts estrangers, incloent-hi l'organització de tallers i seminaris.

Com a part de les polítiques culturals, a través d'un memoràndum d'entesa amb SIMBDEA (Societat Italiana de Museu i Patrimoni Antropologia), organització no governamental acreditada davant el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, ha estat possible identificar la demanda nacional i internacional per a la formació en un estret diàleg amb la Unió Nacional de Pro Loco (UNPLI) i el Fòrum Internacional d'ONGs acreditades pel Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (www.ichngoforum.org).

El curs es divideix en quatre mòduls principals, que poden ser atesos per separat:

Salvaguarda i promoció educativa del patrimoni cultural: el marc conceptual i normatiu.

Dispositius d'entrenament innovadors per la salvaguarda dinàmica i per a la promoció del patrimoni cultural.

A partir de la formació per al treball: el patrimoni com una oportunitat de desenvolupament.

A partir de les estratègies internacionals a Europa 2020: iniciatives emblemàtiques i disseny europeu.


El curs té una durada total d'un any acadèmic amb un període d'ensenyament de sis mesos i la part pràctica consisteix en dur a terme un projecte a les institucions acreditades per la Universitat de Florència. L'inici del curs està previst per a novembre de 2015.


El curs s’adreça als següents perfils:

Persones que treballen en l’àmbit de la cultura, els serveis educatius i de salvaguarda i promoció del patrimoni territorial.

Els experts en la cooperació internacional, les ONG i la societat civil.

Els investigadors en l'àrea i les àrees relacionades amb el patrimoni.

Els mestres (des de la primària fins a l'escola superior).

Per a més informació podeu escriure a:  giovanna.delgobbo@unifi.it;  glenda.galeotti@unifi.it; gilda.esposito@unifi.it, vzingari@gmail.com.
 


Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF