ICHPatrimoni
Cultural Immaterial

Notícies Dimecres, 3 de juny de 2015

Una delegació de Corea del Sud visita el Departament de Cultura per conèixer l’inventari del Montseny

Una delegació del govern de Corea del Sud ha visitat el Departament de Cultura per conèixer de primera mà la Metodologia per a l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial: l’experiència del Montseny a les Reserves de la Biosfera. Aquest estudi va ser reconegut dins el llistat de Millors Pràctiques de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO el 2013. És el primer projecte català que s’ha inclòs dins el Registre, una de les tres llistes, juntament amb la Llista Representativa i la Llista de Salvaguarda Urgent, que recullen exemples del patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Així doncs, per tal d’aprofundir en les bones pràctiques que el Govern Català impulsa en l’àmbit de la preservació i promoció del patrimoni cultural inmaterial, el director del Departament de Patrimoni Immaterial de l’Administració per al Patrimoni Cultural del Govern de Corea del Sud, JANG Gu-yeon, s’ha reunit aquest matí amb el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig.
 
Precisament dins les activitats programades per la 1ª Conferència Internacional d’ONG acreditades per la UNESCO, el dijous 11 de juny està prevista la visita a Arbúcies per conèixer la Metodologia per a l’inventari del Patrimoni Cultural Immaterial: l’experiència del Montseny a les Reserves de la Biosfera.

La Metodologia és un projecte pioner promogut pel Centre UNESCO de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Cultura, de la Reserva de la Biosfera del Montseny i del Museu Etnològic del Montseny “la Gabella”. El projecte es va dur a terme de setembre de 2009 a agost de 2011. Les principals novetats de la Metodologia és que pren com a referència el nou concepte de Patrimoni Cultural Immaterial establert per la Convenció de París (2003) i que ha estat confeccionada amb l’objectiu de servir d’exemple per a altres inventaris de patrimoni immaterial. La Metodologia té com a punt central la participació del conjunt de la societat en la salvaguarda del patrimoni immaterial i se centra en el paper de les comunitats, els grups, i els individus que el recreen i el transmeten.


Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF