ICHPatrimoni
Cultural Immaterial

Notícies Dilluns, 11 de maig de 2015

Primera presentació del Fòrum d’ONG per al patrimoni immaterial cultural al Masnou

El passat divendres dia 8 de maig a les 19:00h va tenir lloc a l’auditori de la Biblioteca Joan Coromines (carrer de Josep Pujades Truch, 1) del Masnou, el primer dels actes de presentació de la 1a Conferència d’ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

A partir d’aquest mes de maig es realitzaran una sèrie de presentacions al territori. Aquestes presentacions són gratuïtes i obertes a tothom i tenen la vocació d’apropar als estudiosos i associacions catalanes que treballen en el camp del patrimoni immaterial cultural alguns dels conceptes que es debatran durant la segona setmana de juny a la Conferència Internacional d’ONG. “L’aplicació de la Convenció per al patrimoni immaterial cultural és una qüestió que ve de nou, i doncs, cal ajudar a marcar un terreny de joc on les entitats, els estudiosos i l’administració pública es posin d’acord per a delimitar i alhora sumar esforços en la feina de tots”, exposa Antoni Carné, coordinador de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, confederació organitzadora de la trobada, que aglutina diverses federacions de cultura popular com ara geganters, falcons, ball de diables, entre d’altres.

L’ENS és una entitat acreditada per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial Cultural, estatus que li permet assessorar i ser escoltada pels òrgans de la UNESCO en aquesta matèria. A la Conferència Internacional es preveu la participació de més de trenta organitzacions d’arreu del món que tenen aquesta consideració d’entitats acreditades per la Convenció, a més de la presència d’experts i estudiosos en l’àmbit del patrimoni immaterial cultural.

L’acte del Masnou, organitzat per l’Associació UNESCO d’aquesta població, comptà amb la participació d’associats i simpatitzants d’aquesta entitat. L’acte es centrà en una detallada explicació del què és la Convenció i del per què de la necessitat de potenciar tot allò relacionat amb el patrimoni cultural immaterial a càrrec de Lluís Garcia Petit (arqueòleg i assessor de l’ENS per temes de la UNESCO) i d’una presentació de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català a càrrec del seu president Josep Viana.


Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF